PAKLENE ULICE 10

Originalni naslov: Fast X

OCJENA 5.5

Trajanje: 142 min. TMDB WEB

Žanr: Akcija, Krim, Triler

Glumci: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster

PAKLENE ULICE 10

Originalni naslov: Fast X

Trajanje: 142 min. Ocjena: 5.5 WEB

Žanr: Akcija, Krim, Triler

Glumci: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster

Sinopsis

PAKLENE ULICE 10, deseti film istoimene sage, otvara posljednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo.

Tokom svojih misija i uprkos nemogućim izgledima, Dom Toreto (Vin Diesel) i njegova porodica nadmudrili su, iznervirali i prestigli svakog neprijatelja koji im se našao na putu. Sada se suočavaju sa najsmrtonosnijim protivnikom do sada: zastrašujućom prijetnjom koja se pojavljuje iz sjenki prošlosti, i koja je, podstaknuta krvnom osvetom, odlučna u namjeri da razbije ovu porodicu i uništi sve i svakoga, koje Dom voli, zauvijek.

Godine 2011. U Paklenim ulicama 5, Dom i njegova ekipa riješili su se zlog brazilskog šefa narko kartela, Ernana Rejesa, i obezglavili njegovu imperiju na mostu u Rio De Žaneiru. Ono što nisu znali je da je Rejesov sin Dante (Jason Mamoa) svjedočio svemu tome i da je poslednjih 12 godina proveo osmišljavajući plan kako bi Domu naplatio najveću cijenu.

Danteov plan raspršiće Domovu porodicu, od Los Anđelesa do Rima, od Brazila do Londona i od Portugala do Antarktika. Novi savezi će se iskovati, a stari neprijatelji će se ponovo pojaviti. Ali, sve će se promijeniti kada Dom bude otkrio da je njegov osmogodišnji sin (Leo Abelo Peri) posljednja meta Danteove osvete.

U režiji Louis Leterriera, film PAKLENE ULICE 10 ponovo je okupio prvobitnu glumačku ekipu koju čine Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster,Sung Kang, John Cena, Jason Statham i Scott Eastwood, kao i dobitnice Oskara Helen Mirren i  Charlize Theron.

U filmu takođe glumi i izvanredna nova glumačka postava, koju predvode dobitnica Oskara Brie Larson u ulozi Tes, odmetnute predstavnice Agencije, Alan Ritchson kao Ejms, novi šef Agencije koji nije blagonaklon ka Domovoj ekipi kao što je to bio njegov prethodnik, gospodin Niko, Daniela Melchior kao Brazilka, učesnica uličnih trka koja ima snažnu vezu sa Domovom prošlošću i legendarna dobitnica Oskara, Rita Moreno, kao Domova i Mijina baka Toreto.

Detaljno

Datum: 3.4.2023

Režiseri: Louis Leterrier

Producenti: Susie Figgis, Joseph M. Caracciolo Jr., Neal H. Moritz, Vin Diesel, Mark Bomback, Jeff Kirschenbaum, Chris Morgan

Kompanije: Universal Pictures, Original Film, One Race, Perfect Storm Entertainment

Termini

Video